Doughnut Plant är något av en institution i New York. Grundaren Mark Isreal började för 15 år sedan göra egna munkar från sin farfars recept i en källare och därifrån har det utvecklats till Doughtnut Plant som erbjuder New Yorks, utan tvekan, godaste och delikataste munkar.
Munkarna är gjorda endast av de bästa råvarorna och allt som säljs på Doughnut Plant är hemgjort, även sylten i syltmunkarna. Och det smakas verkligen! Doughtnut Plant var ett ställe jag besökte två gånger under min veckolånga New York-tripp och ena gången åkte jag ändå från Upper Westside till Doughtnut Plant på Lower Eastside (sydöstra delen av Manhattan) bara för att äta deras munkar. Jag köpte några stycken munkar och beskriver två sorter som jag fastnade extra för:
Munken glaserad med valrhona-choklad smälte i munnen! Svårt att beskriva smaken; det här var nära himmelriket! Den rika och fylliga chokladen smälte samman med den fluffiga, nybakade munken och det ändå hjärnan var fokuserad på var att ta en tugga till. Ungefär så... Denna munk var närmast en religiös upplevelse. Efter att ha intagit denna munk köpte jag två likadana till som jag åt senare på hotellrummet. Munkorgie...
Crème brulée-munken hade också en mycket god och spännande smak. Fylld med söt vaniljkräm och bränt socker på toppen hade den en liten bitter ton. Sötman, den kakaktiga munken och det brända sockret bjöd på en minst sagt intressant smakkombination.
Munksorterna på Doughnut Plant byts efter hand, då nya smaker tillkommer eller tidigare smaker återkommer. Mer information på Doughnut Plants hemsida.
Som någon skrev på Google; "Det är krångligt att ta sig till Doughnut Plant. Men värt resan." Kunde inte sagt det bättre själv. Läget ligger lite off men med de munkarna spelar det ingen roll. Befinner ni er i New York gör ni er en gastronomisk otjänst att inte besöka Doughnut Plant!
Doughtnut Plant
379 Grand Street (vid Northfolk St)
New York, NY
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar