23 oktober 2010

24. Ravintola Salve, Helsingfors


Jag kan börja med att tillägga att ravintola betyder restaurang på finska. Ravintola Salve är den typen av restaurang som jag tidigare belyst, bl a Taco Surf i San Diego, som oftast är en lokal hemlighet. Det är ofta en ganska anspråkslös restaurang och det är hit lokalbefolkningen går för en god lunch/middag.

Salve är beläget i de sydvästra utkanterna av Helsingfors city och även om centrala Helsingfors är ganska kompakt tar sig sällan turister hit.

Restaurangens ledstjärna är att de serverar stora portioner mat till riktiga män. Här serveras således inga vinägerflamberade ärtskott utan det är väl tilltagna portioner med stabbig föda endast värdig nog åt grovhuggna industriarbetare.



Salves paradrätt är Salven silakat, vilket är hela knaperstekta strömmingar med potatismos och smöröga (alltså smält smör i en grop).



Strömmingarna var i sig inte alltför upphetsande smakmässigt, men det blev ganska gott i blandningen av smör, strömming och potatismos. Stjärtarna var mycket knapriga. Det behövdes dock en del salt. Som sagt ingen gourmetupplevelse, men en god om något stabbig lunch som man stod sig på.

Ravintola Salve

Hietalahdenranta 11
Helsingfors

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar