21 augusti 2010
16. Takahachi Bakery, New York
Takahachi Bakery är ett japanskt bageri beläget på Murray Street i Tribeca inte långt från Ground Zero. Stället säljer japanska bröd och bakverk. Jag provade på två typiska japanska bakelser; vetebulle fylld med azukibönpasta (höger) och vetebulle fylld med mochi (vänster).
Azukibönpasta eller anko på japanska är vanligt förekommande i asiatiska bakverk och det består av azukibönor som kokas och smaksätts med honung eller socker. Vetebullen var nybakad och azukibönpastans smak liknade marsipan med en konsistens som var både trådig och kompakt och påminde om dadelmassa. Smakade bra, fast bullen var oerhört mäktig och inget man orkade äta upp.
Den andra vetebullen jag smakade var pudrad med grönt te och fylld med mochi, vilket görs av japanskt, klibbigt ris och serveras vanligen som konfekt, speciellt vanligt kring nyår. Ofta blir mochi daifuku, vilket är mochi fylld med någon typ av sylt eller azukibönpasta.
Smaken på mochin i vetebullen var dock inget jag uppskattade. Mochin hade en geléaktig yta och en tuggummiliknande seghet som gjorde den svår att bita igenom. Man kan nästan se på bilden (till vänster) hur mochin nästan ville hoppa ut. Till sist hade man en hel rund mochi i munnen som smakade vanilj och gelé och som bara växte i munnen. Jag fick spotta ut den. Usch nej, mochi serverad på det här viset var bara äckligt.
Takahachi Bakery
25 Murray Street (vid Church St)
New York, NY
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar