26 juni 2010

14. Café Frauenhuber, Wien


Café Frauenhuber är Wiens äldsta café grundat 1824 beläget på Himmelpfortgasse 6, en sidogata till huvudgatan Kärntner Strasse. Detta café kändes lite elegantare än Café Sperl, du traskade inte in i T-shirt och shorts precis. Men stämningen var ändå avslappnad, det var verkligen inget high end-snobberi.

Min servitör för dagen blev Anders Borg, eller finansministerns okände tvilling... Vad jag tyckte om så mycket i Wien var att alla servitörerna var så eleganta. Det kändes som där fanns en stark yrkesstolthet och de gav en gammaldags typ av service sällan skådad anno 2010 med en respektingivande distans gentemot gästen. Att vara servitör på café i Wien är säkerligen ett mycket respekterat yrke. Det kändes som att det var så servitörer på 50-talet i Sverige betedde sig.



Jag hade redan ätit lunch så jag beställde en Mohr in Hemd, vilket är en österikisk chokladkaka med rödvin i serverad med överringlad chokladsås och vispad grädde.



Mohr in Hemd smakade bra. Det var dock ingen överväldigande upplevelse. Chokladkakan var något torr och komplementen som grädde och chokladsås var därför nödvändiga. Kakan hade dock en fyllig och "tung" chokladsmak, vilket troligtvis rödvinet stod för.

Café Frauenhuber
Himmelpfortgasse 6-8
Wien

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar