31 juli 2011

35. Burger Bar, Chicago


På kvällen innan min hemresa såg jag ett tv-program på en lokal Chicago tv-station som gick igenom stans bästa gourmethamburgarställen. Jag fastnade för Burger Bar som serverade diverse intressanta hamburgare. Restaurangen låg bara några tunnelbanestationer bort och mitt flyg gick först sent på eftermiddagen så jag bestämde mig för att Burger Bar skulle bli min sista måltid i Chicago nästkommande dag.

Eftersom jag inte ville spilla någon tid då jag föredrar att vara i mycket god tid till flyget anlände jag till Burger Bar vid öppningen kl 11. Jag beställde "The Belly Up" vilket var en burgare toppad med ciderbräserad grismage, äppel coleslaw och en aioli på rostad vitlök. Detta får kanske vissa att rynka på näsan, men det är precis sådan innovativ matlagning jag älskar.

Och vilken burgare det var sen! Grismagen var närmast som stekt fläsk med en otroligt mör konsistens och i kombination med det syrliga äpplet och den grovmalda hamburgaren blev det en symfoni av samverkande smaker. Aiolin blev dock något anonym, men visst kunde den smakas.

Helt klart en av bästa matupplevelserna jag hade i Chicago. Innovativa smaker som funkar så otroligt bra. Köksmästaren på Burger Bar, John McLean, är högt aktad inom Chicagos kockvärld och man förstår absolut varför.

På Burger Bars hemsida kan man utforska menyn vidare. Om ni åker till Chicago rekommenderar jag er att åka dit även om den ligger lite "off".

Burger Bar
1578 North Clybourne Avenue
Chicago, IL

1 kommentar:

  1. Greetings from the Amish community of Lebanon,Pa. Richard from Amish Stories.

    SvaraRadera